Het belang van een filtersysteem in het zwembad

2023-06-20
Peekoi

Heb je een zwembad in huis? Geweldig, je zult er veel plezier aan hebben! Maar heb je alle benodigde zwembadproducten van Peekoi.nl? Een zwembad heeft namelijk een aantal onderdelen nodig om er optimaal en veilig gebruik van te maken. Een goed functionerend filtersysteem is bijvoorbeeld een essentieel onderdeel van elk zwembad. Het zorgt voor een veilig en schoon zwembad, waarin de waterkwaliteit op peil wordt gehouden. Laten we eens kijken naar de voordelen, werking en onderhoud van deze filters.

Voordelen van een Filtersysteem

Een filtersysteem in het zwembad houdt het water schoon. Het haalt kleine deeltjes zoals bladeren, insecten, haren en huidschilfers uit het water, zodat het lekker schoon en helder blijft. Daarnaast zorgt het filtersysteem ervoor dat de juiste balans van het water behouden blijft. Op deze manier worden de chemicaliën in het water gelijkmatig verdeeld, zodat de zuurgraad (pH-waarde) goed blijft. Je kunt zo voorkomen dat er bacteriën en algen groeien, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken en de kwaliteit van het water kunnen verslechteren. Ook beschermt een filtersysteem andere apparatuur in het zwembad, zoals pompen en verwarmingssystemen, tegen schade door verontreinigingen. Hierdoor gaan deze apparaten langer mee en hoef je minder geld uit te geven aan reparaties of vervangingen. Dus, ga jij zwembad producten kopen? Vergeet dan het filtersysteem niet!

Werking van een filtersysteem

In een zwembad werkt een filtersysteem op een eenvoudige manier: het water wordt door het filtermedium gepompt, waarbij verontreinigingen worden opgevangen en het gezuiverde water weer terugstroomt naar het zwembad. Er bestaan verschillende soorten filtersystemen, waaronder zandfilters, cartridgefilters en DE-filters. Zandfilters maken gebruik van een laag filterzand om verontreinigingen te verwijderen. Het water stroomt door het zand en kleine deeltjes blijven achter in de zandlaag. Cartridgefilters bevatten filter cartridges met een fijne structuur die kleine deeltjes vasthoudt. Deze cartridges moeten regelmatig worden schoongemaakt of vervangen om de beste filtratie te behouden. DE-filters gebruiken een poederachtig medium dat bestaat uit de fossielen van diatomeeën om verontreinigingen op te vangen. Deze filters zorgen voor zeer efficiënte filtratie en leveren uitzonderlijk helder water op.

Onderhoud

Vergeet ook niet om het filtersysteem in je zwembad regelmatig te onderhouden. Verontreinigingen kunnen zich ophopen en de filtratie verminderen. Reinig regelmatig het filtermedium en controleer de druk. Vervang indien nodig het filtermedium. Je kunt ook kiezen voor professioneel onderhoud. Dit zorgt voor een efficiënt werkend filtersysteem en schoon zwembadwater. Zo kun je zorgeloos genieten van je zwembad!